A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott:

“Eszközbeszerzés a MODUL-BAKE Kft-nél.”
(1239 Budapest, Dél u 2.)

című
GINOP-2.1.8-17-2017-00998 jelű pályázat
a
Támogató
döntése alapján,
10.903.200,- Ft
összegű támogatást nyert el!

 

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tényleges befejezése: 2018.09.30.

 

Projekt bemutatása:

 

A Modul-Bake Kft. közel 10,9 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az „ESZKÖZBESZERZÉS A MODUL-BAKE KFT-NÉL” című – Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat keretében. A 21,81 millió forintos összköltségvetésű beruházással új típusú, saját fejlesztésű sütőipari tálcák, kenyérszeletelők, sütőipari kemencék gyártáshoz szükséges eszköz beszerzését valósítottuk meg.

A Modul-Bake Kft. fő kenyérszeletelő gépek gyártása, sütő- és cukrászipari gépek forgalmazása, felújítása és szervizelése. Évente több mint 100 új szeletelőt gyártunk, melynek 30-35%-a exportra készül. Az általa teremtett hozzáadott érték nagyon jelentős, a tervezéstől a gyártásig tevékenysége mindent felölel. Célunk az eszközpark folyamatos bővítése, technológiai korszerűsítése és működtetése.

A jelen pályázati konstrukció keretében 1 db MM850 CNC megmunkáló központ beszerzése és üzembe helyezése valósult meg gönci telephelyünkön. A projektet a cnc gépre 2018.05.07-én aláírt adásvételi szerződéssel megkezdtük. A projekt keretében beszerzett eszköz szállítása 2018.09.30-ig bezárólag megtörtént, az eszköz rendeltetésszerű használatba vételére 2018.09.30-án került sor. Ez idő alatt a vállalkozásnak biztosítania kellett az üzemszerű működés műszaki, technikai, hatósági feltételeit. A projekt pénzügyileg 100%-ban kiegyenlített.

A fejlesztés sikeresen befejeződött, amely teljes mértékben visszaigazolta a tervadatok megvalósíthatóságát. Az üzembe állított új gép hatékonysága minőségben és a gyártási kapacitás növekedésében is mérhető. Ez a minőség biztosítja cégünk piacképességét, költséghatékony működését és versenyképességét is garantálja.

 

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam a Modul Bake Kft. beruházásához nyújtott támogatásának összege: 10.903.200,- Ft

 

http://www.szechenyi2020.hu/

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott:

“Kapacitasbővites a Modul Bake Kft-nel”
(1239 Budapest, Dél u 2.)

című
GINOP-1.2.2-16-2017-01442 jelű pályázat
a
Támogató
döntése alapján,
26.448.456,- Ft
összegű támogatást nyert el!

 

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tényleges befejezése: 2017.12.22.

Projekt bemutatása: A támogatási összeg felhasználásával kapacitásbővítés céljából újabb korszerű technológia került bevezetésre a jelenlegi gyártó technológiánkba. A beruházással újabb innovatív berendezéseket szereztünk be, ezzel javítva cégünk technológiai hátterét. A beruházással egyidejűleg 1új munkahely is teremtődött.

Vállalkozásom gépparkja folyamatosan fejlődik, a korábbi fejlesztéseket, bővítéseket követően most újabb gyártó technológiai fejlesztést valósítottunk meg. A beruházás keretében beszerzésre kerülő berendezések a már meglévő szerződésekkel is alátámasztott megrendelések teljesítésre irányult és a megrendelések által elvárt nagy minőségű, bonyolultabb, magasabb hozzáadott értékű gépek gyártására.

 

A pályázat során több gyártó-termelő eszköz beszerzése valósult meg a célunk elérése érdekében. Vállalkozásunk termelési értékláncban előrelépő vállalkozás, mert a jelen beruházással a meglévő gyártási kapacitásunkat tovább bővítettük új technológiákkal, annak érdekében, hogy a meglévő termékpalettánkat magasabb minőségi szinten tudjuk gyártani, továbbá új típusú sütőipari berendezéseket legyünk képesek gyártani.

A berendezések az üzembe helyezést követően teljes kapacitással működnek. A korszerű, innovatív gyártó berendezések lehetővé teszik a gyors, hatékony, minőségi késztermék-előállítást, mely hozzájárul cégünk dinamikus fejlődéséhez.

A projekt eredményeként javul a vállalkozás versenyképessége, munkahelymegtartó, jövedelemtermelő képessége.

 

A beruházás segíti a területi különbségek csökkentését, valamint a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést. A termékek minősége tovább nő, az eladott darabszámból adódóan a vállalkozás árbevétele és eredményessége is nőni fog.

 

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam a Modul Bake Kft. beruházásához nyújtott támogatásának összege: 26.448.456,- Ft

 

http://www.szechenyi2020.hu/

A beruházás keretében megvásárolt berendezések megnevezése és darabszáma:

1 db R2 típusú motoros csőhajlító gép

1 db HYFRA SYGMA C7 SPECIAL vízhűtő

1 db Fiber Lézerforrás SPI2000CUT(YLS)

1 db Vágóoptika PrecitecProcutter

1 db Gázszelep LGR2Hörbigger

szechenyi-2020-nagytabla

Telephelyfejlesztés és technológiai fejlesztés a Modul-Bake Kft-nél uniós támogatással

A MODUL-BAKE Sütőipari és Kereskedelmi Kft. 59 551 312 forint, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásban részesült az Észak-Magyarországi Operatív Program részét képező Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című pályázati kiíráson. A 85 073 303 forint összköltségű beruházásból egy csarnok építésre és korszerű technológiai berendezések beszerzésére került sor.

A cég 1989-ben alakult, fő tevékenységi területe a sütőipari gépek gyártása, forgalmazása és szervízelése.

A jelen projekt egy nagyobb beruházási sorozat része, melynek globális célja a vállalkozás saját gyártmányú gépekből adódó forgalmának, ezzel együtt az eredményességének jelentős növelése.

A projekt során egy nagyobb gyártócsarnok építésére került sor a technológiai felszereltség korszerűsítésével egybekötve. Az összesen 394,71 m2 területű csarnokban előkészítő műhely, összeszerelő műhely, forgácsoló- előkészítő műhely valamint hegesztő műhely kapott helyet.

A géppark két géppel bővült a projekt keretében: egyfelől egy korszerű és nagy teljesítményű BNC-1840 típusú CNC esztergagép, másfelől a teljes telephely anyagmozgatási szükségleteit ellátó BaoliKB35D gázüzemű targonca került beszerzésre.

Az új gyártókapacitások üzembe helyezésével fokozatosan nőni fog a feldolgozott alapanyagok mennyisége. A beruházás keretében újabb gépek előállítására nyílik lehetősége a cégnek, melyek jelentősen alacsonyabb önköltséggel kerülnek értékesítésre a jövőben, így akár 100%-os eredménynövekedés elérésére nyílik lehetőség.

Ez irányú fejlesztés eredményeként piaci részesedésük is jelentősen növekedni fog, ami egyben forgalomnövekedést is hoz magával.