Mobil késleltetett kelesztő kamra
Kisméretű üzemek számára kifejlesztett professzionális késleltetett kelesztők. A normál ipari kelesztőkkel megegyező hatékonysággal képesek dolgozni, de fix lemeztároló sínekkel rendelkeznek (nem vehető ki a kocsi). Rendelhetők alumínium és rozsdamentes panelekkel is.
A késleltetett kelesztési technológiával jól tervezhetővé válik a termelés és hatékonyabbá tehető a gyártás. A berendezés negatív hőfoktartományban is képes dolgozni. A kelesztési folyamat így a technológiának megfelelően nyújtható el, ennek köszönhető az optimalizálás. A berendezés kifejlesztésének alapötlete az éjszakai munkaórák számának csökkentése volt.
A késleltetett kelesztési ciklus 4 alciklusból áll.
- Hűtés: -5 / -10 Celsius közötti hőmérsékleten, páratartalom szabályzás nélkül 4-6 óra között.
- Tárolás: + 2 / – 8 Celsius között 70%-os páratartalom mellett alkalmas a tészta tárolására 72 órán keresztül.
- Elő-kelesztés: + 8 / + 13 Celsius között a tárolási fázisból lassan felolvasztja a tésztát 80%-os páratartalom mellett.
- Kelesztés: Az utolsó lépés, mely egyben a legfontosabb is egyben. A ciklus végén a termék készen áll a sütésre. + 28 Celsius 85-90% páratartalom 2-3 óra.