Gőzcsöves kemencék

Cégünk teljes egészében saját gyártású és fejlesztésű gőzcsöves kemence szériája. A berendezés szerkezetileg az Olasz kemencékhez hasonló, de a tervezésnél figyelembe vettük a hazai piac igényeit és ezekhez igazítottuk a berendezést. Célunk az volt, hogy a már bevált technológiát tovább fejlesztve olyan megoldást szállítsunk ügyfeleinknek, mellyel kompromisszumok nélkül ki tudják használni a gőzcsöves kemencék előnyeit.

A magasabb minőségi elvárások mellett kiemelt figyelmet fordítottunk a hosszú élettartamra, a gazdaságos sütési eredményre és az alacsony karbantartási igényre.

Kemencéinket általában kulcsrakész megoldásként szállítjuk ügyfeleinknek, akiknek csak a beüzemelés helyszínét és a hálózati bekötéseket kell biztosítaniuk. A nagy volumenű alkatérész importnak köszönhetően kedvező áron és rövid határidővel biztosított a különböző alkatrészek szállítása is.

25-35%-al alacsonyabb gázfelhasználás

Egy jó minőségű épített gőzcsöves kemence nagyon jó hőtároló képességgel rendelkezik, ezáltal felfűtés után lényegesen kevesebbet üzemel a gázégő, valamint lényegesen kisebb teljesítményű gázégőre van szükség.

80-95%-al kevesebb villamosenergia felhasználás

A berendezés működtetéséhez nincs szükség a cikloterm kemencékben használt nagy légforgató motorra.

70-80%-al alacsonyabb karbantartási költség

A gőzcsöves kemencékben kevesebb mechanikus alkatrész található. Például nincs légforgató motor, ami intenzív kopó alkatrész a nagy hőhatás miatt, nincs benne a hagyományos értelemben vett fém tűztér, stb.

A berendezés a teljes tervezett élettartama alatt egyenletesen süt

Ezeknél a gépeknél a sütési egyenletesség a teljes tervezett élettartam alatt változatlan, az elhasználódástól nem kezd el egyenetlenül sütni mint a fém (elhasználódó) géptesttel rendelkező kemencék.

A hazai igényeknek megfelelően kifejlesztve

Az egyetlen berendezés a piacon, mely a hazai igényeknek és felhasználási módnak megfelelően került kifejlesztésre.

Dupla vagy tripla mennyiségű gőz a sütéshez

Berendezésünk az egyetlen olyan kemence a hazai piacon, mely sütőkamránként akár 3 különálló gőzfejlesztővel is rendelhető. A tervezéskor a szokványoshoz képest az egyes gőzölők méretét is megnöveltük. Ennek köszönhetően nem kell kompromisszumot kötnie és várnia 45 percet a gőzölők 100%-os regenerációjára, mint más termékek esetében. A megfelelő mennyiségű gőzzel a konkurenciánál magasabb minőségű sütési eredményt érhet el.

Minőségi és hosszú élettartamú alkatrészek

Kemencéinkben a teljes csőhálózat, mely a gőzt szállítja a kamrákba a gőzfejlesztőkből, valamint a kamrákból a kémény irányába rozsdamentes acélból készül, a gőzelvezető tiplijét 15 mm-es rozsdamentes acélból gyártjuk, ezáltal kizárt a sok gyengébb minőségű termék esetén előforduló nem kívánt gőzveszteség, valamint az idő előtti elhasználódás. Minőségi (RATH) samot téglákat valamint a piacon kapható legvastagabb falú, 5,5 mm-es MANNESMANN gőzcsöveket építünk be, ezzel garantálva a technológiailag elérhető maximális élettartamot és energiahatékonyságot. A tejes front panel 3 mm vastag rozsdamentes anyagból készül.

Közvetlenül a gyártótól kedvező áron, biztos szervizháttérrel

Gyártóként versenyképes áron kínáljuk berendezésünket a hazai piacra bekerülő elsősorban „B” kategóriás keleti piacra gyártott kemencék alternatívájaként. Habár a gépek minimális szervizigénnyel rendelkeznek, gyártónként minden alkatrész az esetek 95%-ban azonnal rendelkezésre áll kedvező áron.

Gőzcsöves rendszerű kemence

TERMOMAX széria

Megbízható, időtálló berendezés, mely könnyedén ellenáll akár a folyamatos három műszakos munkarend támasztotta igénybevételnek is. Speciális kialakításának köszönhetően akár 15-20 percenként is rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű gőz ezáltal nem csak a kenyérfélék sütésére kiváló megoldás.

A berendezés épített (betonozott) szerkezetének, kiváló szigetelésének és a 35 x 5,5 mm-es MANNESMANN gőzcsöveknek köszönhetően nagy mennyiségű hő tárolására és folyamatos energiatakarékos visszatáplálására ad lehetőséget. Egy cikloterm rendszerű kemencéhez képest akár 35 %-os gáz, 95%-os villamos energia és 80%-os karbantartási költség megtakarítás érhető el folyamatos üzemeltetés mellett. Ez optimális esetben a berendezés teljes vételárát jelentheti 5-6 éven belül, 15-20 éves várható élettartam mellett.

 • Rozsdamentes acélból készülő front panel, oldalsó és hátsó burkolatok.
 • Megerősített gőzölő rendszer, mely a hasonló megoldásokhoz képest kb. 35-40%-al több acélt tartalmaz gőzölőnként!
 • 100x200x8 mm-es alsó gőzölő házak és tripla gőz esetén 3 mm-es rozsdamentes acélból készülő felső gőzölő házak
 • 3 mm vastag rozsdamentes acélból készülő front panel, mely egyáltalán nem tartalmaz szénacél alkatrészeket
 • 15 mm vastag rozsdamentes acél gőzelvezető zsalu
 • A gőzbevezető és elvezető rendszer cirkulációs csatornái teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek
 • A Német kemencéken szokványos, felfelé nyíló rozsdamentes ajtók üveg betekintő nyílásokkal
 • 3 db 20 cm-es és 1 db 21 cm-es belmagasságú sütőkamra
 • 20 mm vastag acélháló megerősítésű hőálló beton sütőlapok
 • Sütőkamra világítás
 • Sütési időzítő hangjelzéssel
 • Szabályozható gőzölési idő, minden gőzgenerátor külön működtethető

Opciók:

 • Tripla gőzrendszer, kamránként 3 db gőzölővel
 • Saválló rozsdamentes acél front panel
 • Saválló rozsdamentes acél páraelszívó ventilátor és ventilátor ház
 • Vetőszerkezet emelő rendszer
 • Fatüzelésű egység
Típus Kamrák száma Ajtók száma kamránként Sütőfelület Szélesség Hosszúság Magasság Súly Gázégő teljesítmény
db db m2 cm cm cm kg kW
TERMOMAX 1042
4
2 10 195 330 269 8.200 84
TERMOMAX 1242
4
2 12 257 370 269 9.000 95
TERMOMAX 1243 4 3 12 257 290 269 9.000 105
TERMOMAX 1543
4 3 15 257 330 269 9.600 115
TERMOMAX 1843 4 3 18 257 370
 269 10.500  125
TERMOMAX 2143 4 3 21 257 420
 269 11.700  145

TERMOMAX2143 kemencék videó:

21 m2-es gőzcsöves kemencéink üzem közben